вівторок, 26 червня 2012 13:38

Вбивці міліціонера завтра зачитають вирок

Вбивці міліціонера завтра зачитають вирок
Суддя не взяла до уваги клопотання адвокатів Запорожця. Фото: ТСН

Вчора в Броварському районному суді відбулось останнє слухання у справі Віталія Запорожця. Суддя не взяла до уваги клопотання адвокатів Запорожця, щодо додаткового розслідування та оголосила перерву до 27 червня.

"Суддя дуже поспішала, тому відмовила нам у проханні провести додаткове розслідування. Прокурор попросив 15 років. Я не знаю, як вони писатимуть вирок, якщо багато обвинувачень, які вони вписали у справу, не підкріплюються доказами. Обвинувачення, які пред'явила прокуратура, є не чим іншим, як фантазією прокурора", - вважає адвокат Віталія Запорожця Сидір Кізін.

У справі не фігурує, що Микола Симоненко вивихнув Віталію Запорожцю руку. Не вказано також, що дільничий був у стані алкогольного сп'яніння. Результати експертизи крові загиблого зникли.

"У матеріалах справи ідеться про те, що Віталій Запорожець у кафе поводив себе грубо та заважав людям відпочивати. Це не підтвердив жоден свідок. Ще одна теза прокурора: "Симоненко зробив Запорожцю зауваження. Після цього в обвинуваченого з'явився мотив для вбивства." Жодна людина цього не підтвердила. Той факт, що Симоненко вивихнув Запорожцю руку і побив його до втрати свідомості у матеріалах не фігурує. Відповідно не йдеться про причинний зв'язок між побиттям Запорожця і його діями. У прокуратурі є експертиза, що в крові Симоненка не було алкоголю. В суді десять свідків сказали, що він вживав спиртне. Із справи зникли речові докази, зокрема, тампон із кров'ю загиблого," - розповів адвокат.

Завтра о 15:00 у приміщенні Броварського районного суду Віталію Запорожцю зачитають вирок.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці міліціонера завтра зачитають вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути