пʼятниця, 23 вересня 2011 10:40

В Умані скоєно напад на організатора Маршу "Умань без хасидів"

В Умані скоєно напад на організатора Маршу "Умань без хасидів"

22 вересня о 16:30 було скоєно напад на організатора Маршу "Умань без хасидів", голову Уманської міської організації Юрія Ботнара.

Уманська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розглядає цей вчинок як акт залякування.

До "свободівця" на центральній вулиці Умані підійшов невідомий чоловік міцної статури і почав вимагати повернути грошовий борг якійсь людині. Після пояснення Юрія Ботнара про те, що ніяких грошей він нікому не винен, нападник ударив його по обличчю, але "свободівець" утік. Юрій Ботнар звернувся до міського відділу внутрішніх справ із заявою про напад.

Зважаючи на напружену ситуацію, що склалася стосовно проведення Маршу "Умань без хасидів", Уманська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розглядає цей інцидент як чергову спробу зірвати Марш. Він має на меті вимагання від влади захисту інтересів уманчан, а від хасидів дотримання правил поведінки в Україні та Умані зокрема й виконання українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паломництво хасидів до Умані закінчилося різаниною та арештами

Коментуючи ситуацію, голова Уманської міської організації ВО "Свобода", відповідальний за організацію Маршу "Умань без хасидів" Юрій Ботнар сказав, що такі спроби влади та пов'язаних із нею сил залякати чи зламати волю націоналістів викликають дві реакції:

"По-перше вони лише упевнюють нас у вірності обраного шляху та потрібності нашої діяльності і проведення Маршу "Умань без хасидів" зокрема, зміцнюючи наші серця у боротьбі і для боротьби. По-друге – просто викликають посмішку, оскільки є настільки невдалими та погано організованими, що дають зрозуміти – навіть у плануванні провокацій ця влада є бездарною, не кажучи вже про планування економіки. Здається єдине, що їх турбує і вдало виходить – правильно обслужити інтереси "паломників"-агресорів, що чинять свавілля, яке ця влада давно не контролює, а тим самим нехтувати правами й потребами, вимогами й нормальним життям українців", - наголосив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «В Умані скоєно напад на організатора Маршу "Умань без хасидів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути