середа, 22 червня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

В МВС назвали області, де шахраї найбільше розкрадають гумдопомогу

В МВС назвали області, де шахраї найбільше розкрадають гумдопомогу
Денис Монастирський розповів, що найбільше махінацій з гуманітарною допомогою виявляють у Києві та Львівщині. Фото: t.me/mvs_ukraine

По всій Україні виявляють шахраїв, які розкрадають гуманітарну допомогу.

Однак найбільше таких випадків фіксують у Києві та Львівській області. Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Якщо говорити в розрізі регіонів, то у нас два таких лідери з шахрайства (з гумдопомогою - Gazeta.ua) - це Київ та Львівська область. Це там, де найбільше є випадків. Далі за ними йдуть Харківська область та Кіровоградська", - зазначив він.

Міністр розповів, що найбільше шахраї викрадають автомобілі, які закупили для ЗСУ, а також пальне, медикаменти, бронежилети та продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мав бронежилетів на 25 млн грн: на Львівщині керівник рекламного холдингу продавав гумдопомогу

За його словами, більшість схем махінацій організовували росіяни.

"Дуже часто збирають і "хантерять", скажімо так, російські кібершахраї. Вони спеціально... створюють телеграм-канали. Потім уже ми розуміємо, що за ними стояли росіяни, які збирали цю допомогу", - додав Монастирський.

Міністр також зазначив, що правоохоронці вже розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру. Далі провадження передають до суду.

Він підкреслив, що останнім часом з'являються окремі шахраї, які використовують слабкість людей або їхній безпорадний стан.

Служба безпеки України викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях. Виявилося, що посадовець використовував автомобілі швидкої допомоги, які передали у якості гумдопомоги з Італії. Саме він був відповідальним за розподіл транспорту і визначив один медзаклад області, який отримав частину "гуманітарки".

За даними місцевих ЗМІ, йдеться саме про Артура Мунтяна.

Зараз ви читаєте новину «В МВС назвали області, де шахраї найбільше розкрадають гумдопомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути