Ексклюзиви
вівторок, 28 січня 2020 13:07

У Дрогобичі обвалився житловий будинок

У Дрогобичі обвалився житловий будинок
У Дрогобичі на Львівщині обвалився другий під'їзд 4-поверхового будинку №101 на вул. Грушевського. Загинули 8 людей. Фото: ГУНП у Львівській області

28 січня минають 5 місяців, як у Дрогобичі на Львівщині обвалився другий під'їзд 4-поверхового будинку №101 на вул. Грушевського.

Постраждалі 59 сімей досі не отримали житла. Очікують на нього наприкінці лютого - на початку березня, повідомив кореспондентові Gazeta.ua Микола Летянчин, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради.

"Торік 27 грудня кошти надійшли. Однак через завершення казначейського року та роботи казначейської служби цього дня о 21:00 неосвоєні кошти довелося повернути назад до держбюджету. Оскільки за декілька годин освоїти ці кошти було неможливо", - розповів Микола Летянчин.

У відділі готують пакет документів для повторного отримання державної компенсації постраждалим. Очікують на 40 млн 721 тис. грн з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина зателефонувала з-під уламків: що відбувається на місці обвалення будинку в Дрогобичі

Будинок обвалився через руйнування опорної стіни у підвалі. У технічному звіті, який оприлюднили наприкінці жовтня торік, названо дві можливі причини. Перша: під час будівництва використали цеглу і розчин неналежної якості та не виконали гідроізоляції підлоги, середня опорна стіна в підвалі просіла та зруйнувалася.

Друга ймовірна причина: втручання в конструкцію уже після будівництва, але цю версію має підтвердити або спростувати судова експертиза, після того як розберуть завали будинку. Експерти пропонують влаштувати вибух, щоб напіврозвалений будинок взагалі знести.

Один із під'їздів 4-поверхового будинку в Дрогобичі на Львівщині обвалився у ніч проти 28 серпня торік. Восьмеро людей загинули, сімох вдалося врятувати. Одразу після трагедії поліція затримала двох працівників жеку, їм інкримінують службову недбалість. За рішенням суду будинок заарештували.

Зараз ви читаєте новину «У Дрогобичі обвалився житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути