понеділок, 06 січня 2020 09:28

Убивство в Каховці: слідчі на місці злочину змивали кров із паркану

Убивство в Каховці: слідчі на місці злочину змивали кров із паркану
Тіло розстріляного в Каховці на Херсонщині 26-річного Володимира Чебукіна повторно оглянуть експерти. Фото - ТСН

Тіло розстріляного в Каховці на Херсонщині 26-річного Володимира Чебукіна повторно оглянуть експерти. А оперативників чекає службова перевірка. Цього домоглися протестувальники, які третій день виходять на масові акції під райвідділок поліції.

За офіційною версією, Володимир Чебукін зробив постріл із травматичного пістолета у свого опонента – співмешканця колишньої дружини. Але не влучив. А от колишній міліціонер із карабіна випустив щонайменше 7 куль у гостя - саме стільки гільз знайшли на місці події.

Натомість друзі загиблого стверджують - Володимир не стріляв першим. А знайдений на місці злочину пістолет належав не йому. Друзі певні - Чебукіна розстріляли одразу, щойно він вийшов з машини. І стрілець був не один. Бо, за словами рідних, лікарі дістали з тіла 15 куль. З трьох різних видів зброї, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство в Каховці: голова Херсонської ОДА взяв ситуацію під особистий контроль

Відео з камер спостереження зникло, хоча їх на будинку багато. Протестувальники вважають - це не випадково. Підозрюють, що справу можуть зам'яти, адже головним свідком стрілянини є чинний поліцейський. Він відпочивав у компанії із підозрюваним. А оперативники, які прибули на виклик, мовляв, змивали кров з паркану і знищували докази. Натомість у поліції твердять - свідка вже відсторонили від роботи. І розслідують не лише провадження про вбивство, а й дії оперативної групи.

"За всіма проводиться службова перевірка. Я можу наперед сказати, що всі отримають суворі дисциплінарні стягнення", - запевняє заступник начальника ГУНП у Херсонській області Микола Вербицький.

На обійсті, де сталася трагедія, після акції протесту з шинами, провели обшук і вилучили відео з домофонів. А куди поділося відео з камер спостереження, ще не з'ясували.
Скільки було куль, а відтак і скільки стрільців, має з'ясувати повторна експертиза тіла загиблого - її призначили на 6 січня. На ній та інших експертизах дозволили бути присутнім представнику потерпілих. Поки не буде її результатів, жителі Каховки обіцяють щодня приходити під відділок поліції.

26-річного Володимира Чебукіна розстріляли біля будинку колишньої дружини на світанку 1 січня. До того у нічному клубі він посварився зі співмешканцем колишньої - екс-правоохоронцем Юрієм. Начебто через опіку над дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Убивство в Каховці: слідчі на місці злочину змивали кров із паркану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути