понеділок, 27 травня 2013 17:13

У Сирії вбили журналістку, яка вихваляла Асада

У Сирії вбили журналістку, яка вихваляла Асада
Яра Аббас. Кадр: телеканал "Іхбарія"

Сирійська журналістка Яру Аббас, що працювала на державний телеканал "Іхбарія", вранці 27 травня була вбита в околицях міста Кусейр (провінція Хомс), повідомляє Associated Press.

У міністерстві інформації Сирії підтвердили загибель однієї з провідних співробітниць телеканалу, яку повстанці вважали одним з головних пропагандистів чинної влади.

Як уточнили в міністерстві, Аббас і її знімальна група висвітлювали штурм Кусейра урядовими військами і бойовиками "Хізбалли". Під час роботи у бази ВПС "Дабаа" на журналістів і супроводжуючих їх військовослужбовців напали сирійські повстанці, які вбили журналістку.

Загинув чи хто-небудь ще під час цього нападу, не повідомляється. Додаткові обставини події також поки не розголошуються.

Битва за стратегічно важливе місто Кусейр почалося в середині травня. Урядові джерела кілька разів оголошували про те, що місто ось-ось буде захоплене, проте повстанці вже кілька разів відбивали атаки, повертаючи собі контроль над цим населеним пунктом.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії вбили журналістку, яка вихваляла Асада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути