Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 12:17

Командир сирійських повстанців їсть органи вбитих солдатів перед камерою

Командир сирійських повстанців їсть органи вбитих солдатів перед камерою

Засновник сирійської повстанської "Бригади Омара аль-Фарука" Халід аль-Хамад, відомий під прізвиськом Абу-Саккар, запідозрений у поїданні внутрішніх органів солдата урядових військ, особисто підтвердив, що саме він був присутнім на скандальному відео. В інтерв'ю по Skype журналу Time лідер повстанців заявив, що не шкодує про скоєне.

Новинні сайти усього світу показали ролик, на якому Абу-Саккар розрізає ножем груди мертвого солдата, дістає його нутрощі і впивається зубами в шматок плоті. Так як акт наруги Аль-Хамад супроводжував погрозами на адресу "собак" президента Башара Асада з'їсти їх "серця та печінки", деякі ЗМІ написали, що польовий командир відкусив частину серця жертви, інші видання припустили, що це була печінка. Однак хірург, який на прохання Time вивчив запис, дійшов висновку, що канібал поїдав вирізану легеню.

Халід аль-Хамад пояснив журналістам, що змусило його поглумитися над трупом. За його словами, коли бойовики знайшли телефон загиблого солдата, вони виявили там запис з повністю оголеними жінкою і двома її дочками. Власник мобільника принижував їх, тикаючи палицею в усі місця. Ролик розлютив Абу-Саккара, і він вирішив помститися за всіх убитих армією Башара дітей та зґвалтованих жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Сирії може тривати ще дуже довго

Нагадавши про нещодавну бійню з убивством сотень людей у селі Аль-Байда та місті Баніяс на північному заході Сирії, повстанець дав зрозуміти, що доведений до крайності звірствами прихильників Асада. "Вони вбили дітей та жінок в Аль-Байді. Не ми почали це, а вони", - сказав повстанець. Суніт Аль-Хамад позначив і міжрелігійне підгрунтя сирійського конфлікту, поклявшись помститися алавітами за кожну смерть. "Наше гасло:" Око за око, і зуб за зуб", - заявив він.

27-секундний ролик, на якому Аль-Хамад поїдає плоть сирійського солдата, потрапив до журналістів у квітні. Time, який отримав один з копій запису, перед тим як оприлюднювати його, довгий час перевіряв ролик на справжність, прекрасно розуміючи, що зацікавлені в дискредитації опозиції особи могли виготовити фальшивку в пропагандистських цілях.

Днями ще одна копія була передана прихильникам проурядових груп, і ті опублікували її на YouTube. До останнього часу висловлювалися сумніви в достовірності відео, однак Абу-Саккар остаточно розвіяв їх, підтвердивши, що він дійсно скоїв цей канібальський акт залякування.

Бойовик з неприхованою гордістю повідомив, що у нього є ще більш шокуюче відео, на якому він розпилює пилкою на "дрібні і великі частини" труп члена загонів прихильників уряду Сирії і президента Асада - Шабіхі.

Аль-Хамад пояснив, що хоча обидві сторони конфлікту у Сирії поширюють відеокліпи про власну жорстокість, щоб залякати ворога, він вважає, що останнє відео буде мати особливий вплив на війська. Він сподівається, що після таких загроз армія Асада більше не посміє ступити на територію, контрольовану повстанцями.

Канібальське відео вже засудили не тільки правозахисні організації типу Human Rights Watch, а й представники повстанців, а також Об'єднана сирійська коаліція. HRW закликала Раду Безпеки ООН передати відомості про ситуацію в Сирії в Міжнародний кримінальний суд для того, щоб притягнути винних до відповідальності за військові злочини і злочини проти людяності.

Відео 18+

Зараз ви читаєте новину «Командир сирійських повстанців їсть органи вбитих солдатів перед камерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути