Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 05:16

Ліван завдав ракетного удару по Ізраїлю

Ліван завдав ракетного удару по Ізраїлю
Фото: AP

Ліван 26 травня завдав ракетного удару по Ізраїлю, повідомляє "Аль-Арабія". Ракета була запущена з боку міста Мардж-Уюн на півдні Лівану.

Де саме приземлилася ракета, поки що не повідомляється. Також не відомо, чи постраждав хтось внаслідок удару.

Як пише "Едіот Ахронот", жителі міста Метула на півночі Ізраїлю розповіли про те, що чули вибух. Поліція Ізраїлю оглядає область передбачуваного падіння ракети.

Раніше 26 травня одне з південних передмість Бейрута зазнало ракетному обстрілу з боку міста Айтат в Гірському Лівані. За останніми даними, які наводить "Аль-Арабія", в результаті падіння двох ракет було поранено не менше п'яти осіб. Імовірно, обстріл став відповіддю противників президента Сирії Башара Асада на промову лідера "Хізбалли" Хассана Насралли, який висловив підтримку Асаду і оголосив про перемогу його військ над повстанцями.

Ліванська шиїтська організація "Хізбалла" активно виступає на стороні Башара Асада, який належить до алавітської гілки шиїтської версії ісламу. Тим часом, ліванські суніти, що підтримують своїх одновірців з числа збройної сирійської опозиції, засуджують активне втручання "Хізбалли" у сирійський конфлікт. На їхню думку, "Хізбалла" втягує ліванців у війну, яка не має до них відношення.

Ізраїль офіційно дотримується політики невтручання в сирійський конфлікт, заявляючи, що не підтримує в ній жодну зі сторін. Однак у середині травня повідомлялося, що ізраїльський спецназ почав виконувати деякі завдання на території Сирії, проте які саме, поки що неясно.

Зараз ви читаєте новину «Ліван завдав ракетного удару по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути