середа, 03 квітня 2013 16:36

Сирійський повстанець спалив урядовий танк однією гранатою

Сирійський повстанець спалив урядовий танк однією гранатою

Сирійські повстанці, які діють поблизу міста Кусейр (провінція Хомс), зуміли підбити урядовий танк, підірвавши його зсередини за допомогою гранати. Судячи з відеоролика, розміщеного на сервісі YouTube, події розвивалися так: спочатку повстанці кілька разів спробували підбити танк з гранатометів, проте зазнали невдачі, і машина далі вела вогонь по своїх цілях. Після цього до нього ззаду підбіг один з опозиціонерів, який спробував закинути в повернене ліворуч жерло гармати танка якийсь предмет (мабуть, гранату). Перша спроба не увінчалася успіхом, але з другого разу операція вдалася: танк тут-таки вибухнув і загорівся зсередини. Доля його екіпажу залишається невідомою, пише Lenta.ru.

Сирійські повстанці багато разів просили країни Заходу і Перської затоки допомогти їм протиповітряними засобами, проте подібна зброя стало надходити до Сирії лише нещодавно і тільки в північні і південні провінції країни, що межують з Туреччиною та Йорданією відповідно. Хомс лежить біля кордону з Ліваном, і переправлення зброї в цю провінцію ускладнене через протидію ліванської влади. У цих умовах опозиції доводиться вдаватися до імпровізованих способів боротьби проти бронетехніки і авіації супротивника.

Наприкінці 2012 року повстанці з провінції Алеппо зняли на відео один з перших танкових боїв громадянської війни, в ході якого танкісти-опозиціонери спалили ще один урядовий танк.

Повстання в Сирії почалося більш як два роки тому. Основною метою повсталих є повалення президента Башара Асада, якого вони називають узурпатором влади і диктатором. Асадвседедалі розгортається. Жертвами з початку 2011 року стали вже понад 70 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Сирійський повстанець спалив урядовий танк однією гранатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути