Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2024 00:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Силах оборони відреагували на відео Кадирова із Рижівки

У Силах оборони відреагували на відео Кадирова із Рижівки
Начальник ОТУВ "Сіверськ" Вадим Мисник прокоментував заяву глави Чечні Рамзана Кадирова про "захоплення" кадирівцями Рижівки.

Населений пункт Рижівка, що на Сумщині, перебуває в "сірій зоні", тому не можна говорити, що він захоплений Росією.

Село знаходиться практично на самій смузі кордону. А з боку Росії там майже впритул селище Тьоткіно. Про це сказав речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник, коментуючи заяву глави Чечні Рамзана Кадирова про "захоплення" кадирівцями 9 червня села Рижівка на Сумщині.

За його словами, ворог на цій ділянці робить спроби як заходів ДРГ, так і розвідку боєм, вишукуючи слабкі місця в українській обороні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДРГ та постійні обстріли: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Сумщині та Чернігівщині

Мисник розповів, що в російських пабліках була інформація про те, що кадирівські підрозділи перекидуються на Сумський напрямок. "Хоч вони там були і до цього. Функції у них дещо інші, ніж бойові і штурмові дії. Це і загороджувальні загони, і прикриття кордону, другий ешелон і так далі", - додав він.

Він не виключає, що могла бути зроблена фотографія з Рижівки. При цьому додав, що на відео є моменти зроблені з інших локацій. При цьому підкреслив, що все це робиться як інформаційна пропаганда.

"Ми знаємо, що у ворога є певні сили. Знаємо, що є деякі стратегічні напрямки, де вони можуть і планують задіювати їх, але як буде розвиватися ситуація і чи підуть вони на такий крок, то це вже покаже час", - наголосив Мисник.

При цьому він запевнив, що Сили оборони розглядають різні варіанти розвитку подій.

"В разі або провокаційних наступальних дій, або більш масштабованих ми будемо давати відсіч", - додав речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ".

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада".

Водночас голова Білопільської громади Юрій Зарко у коментарі "Суспільне Суми" повідомив, що у Рижівці на Сумщині немає російських військ.

Зараз ви читаєте новину «У Силах оборони відреагували на відео Кадирова із Рижівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути