понеділок, 28 травня 2018 18:10

У поліції розповіли, скільки дітей зникає в Україні

У поліції розповіли, скільки дітей зникає в Україні
За 4 місяці до територіальних підрозділів поліції надійшло 2937 заяв та повідомлень про зникнення дітей. У середньому, кожної доби зникає 25 дітей. Фото - Файне місто

За 4 місяці до територіальних підрозділів поліції надійшло 2937 заяв та повідомлень про зникнення дітей. У середньому, кожної доби зникає 25 дітей. Про це розповіла розповідає Лариса Зуб, начальниця управління ювенальної превенції Нацполіції, передає Експрес-онлайн.

"Узимку маємо менше повідомлень, а ось в теплу пору року кількість зниклих зростає. Нещодавно за одну добу взагалі мали 60 повідомлень. Найбільше дітей зникає у Дніпрі, Києві, Одесі та в інших великих містах. Частіше втікають із дому хлопчики. Вік більшості утікачів – 14-16 років", - повідомила Лариса Зуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напиваються спиртного з пігулками: розказали про проблемних дітей

Найчастіше тікають із дому діти з неблагополучних сімей – через конфлікти та побиття. Як правило, 89% дітей вдається знайти. Правоохоронці роблять це упродовж доби. Хоча бували випадки, коли дитину вдалося розшукати лише через п'ять років.

Якщо раптом дитина зникла - одразу телефонуйте 102 і повідомляйте все, що вам відомо про можливе місцезнаходження дитини. Дайте поліції фотографію дитини, яка відповідає її нинішньому віку. Шукайте самі, підключайте всіх родичів, друзів і знайомих. Якщо з'ясували нові важливі деталі зникнення, обов'язково повідомляйте поліції. Коли дитина знайдеться, не лайте її. Найчастіше вона сама перелякана більше за вас.

Зараз ви читаєте новину «У поліції розповіли, скільки дітей зникає в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути