Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 14:03

У Підмосков'ї вибухнула заправка, поранено 13 людей

У Підмосков'ї вибухнула заправка, поранено 13 людей

У селищі Западном Одінцовського району Московської області в четвер вранці з невстановленої поки що причини сталася пожежа на газорозподільній станції. У результаті вибухнула одна з двох, які там знаходяться цистерн зі зрідженим газом об'ємом 55 кубометрів, повідомив представник прес-служби обласного МНС. Приблизно протягом трьох годин пожежа була повністю ліквідована.

Як повідомили в МНС, під час пожежі в четвер постраждали 13 людей - у тому числі четверо пожежників, які отримали незначні опіки, і дев'ять співробітників станції.

За словами свідків, виникло смолоскипне горіння газу з запірної арматури, що з'єднувала дві ємності з газом. Вибух прогримів о 9:50 (за київським часом). Вже до 11:02 вогонь на газовій колонці, розташованої між Мінським і Можайським шосе, був локалізований. Пожежу повністю ліквідували о 11:53.

Як заявила керівник Управління та інформації МНС РФ Ірина Андріанова, другу ємність з газом пожежні заливали водою, щоб не допустити ще одного вибуху. На газозаправній станції працювали п'ять пожежних розрахунків.

Жителі двох п'ятиповерхівок, що знаходились поруч із станцією, раніше були евакуйовані у зв'язку із загрозою вибуху другий цистерни. Місце НП оточене. Вогонь знищив довколишній господарський магазин. Співробітники ДАІ в цілях безпеки перекрили рух транспорту на ділянці між Мінським і Можайським шосе.

Причини пожежі з'ясовуються. Як повідомив начальник прес-служби ГУВС Підмосков'я Євген Гільдєєв, за попередніми даними, вогонь спалахнув через кинутого одним із співробітників станції непогашеного недопалка сигарети.

Джерело в правоохоронних органах Підмосков'я висунуло іншу версію: причиною пожежі на газонаповнювальній станції міг стати підпал сухої трави.

Зараз ви читаєте новину «У Підмосков'ї вибухнула заправка, поранено 13 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути