Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 00:45

30 в'язнів підпалили колишню колонію Ходорковського

У ніч на неділю в російському місті Краснокаменськ Забайкальського краю у виправній колонії №10 сталася пожежа. О 3.30 загорілися кілька бараків. Далі полум'я перекинулося на продовольчі склади колонії загального режиму. Згоріли кілька гуртожитків, адміністративних і господарчих будівель. До ранку вогонь загасили.

У неділю з держзапасів видали 10 наметів на 500 місць, щоб тимчасово розмістити в'язнів. Ремонтують пошкоджені вогнем приміщення. Керівництво колонії попросило привезти теплий одяг.

Прокуратура каже, що підпал скоїли 30 негативно налаштованих в'язнів. Для цього підготували факели. Зараз усі вони на допитах у слідчому ізоляторі, який від пожежі не постраждав. В'язні пояснюють, що були незадоволені умовами в колонії. Працівники розкрадали частину передач, застосовували силу проти ув'язнених.

Колонія розташована за 550 км від Чити. У 2005–2008 роках у цій колонії відбував термін колишній глава ЮКОСу 47-річний Михайло Ходорковський. Його засудили за шахрайство і несплату податків. Зараз у колонії відбувають покарання 1112 в'язнів. Частину з них розселять у колонії міста Чита.

Зараз ви читаєте новину «30 в'язнів підпалили колишню колонію Ходорковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути