середа, 20 квітня 2011 16:28

У Барселоні чоловік хотів спалити місцеву пам'ятку - церкву Гауді
10

Фото: Фото. Правда.ру

Іспанська поліція затримала чоловіка, який влаштував пожежу в крипті знаменитої церкви Святого сімейства в Барселоні. Через пожежу, яку вдалося швидко згасити, і викликаною нею сильного задимлення, з будівлі церкви були евакуйовані всі туристи.

Пожежа виникла в церкві 19 квітня вранці. При пожежі ніхто не постраждав, проте було завдано незначного збитку будівлі церкви. Вогонь вдалося локалізувати протягом години.

Як заявила каталонській газеті El Periodico представниця прес-служби церкви, всередині храму було дуже сильне задимлення, тому церква навряд чи відкриється для відвідин в найближчий час. Матеріальний збиток від пожежі ще належить оцінити.

Церква Саграда Фамілія - одне з найвідоміших будівель в Барселоні. Її будівництво було розпочато в 1882 році і до цих пір продовжується. Незважаючи на це церква внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поряд з кількома іншими будівлями роботи Антоніо Гауді в столиці Каталонії.

Зараз ви читаєте новину «У Барселоні чоловік хотів спалити місцеву пам'ятку - церкву Гауді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути