вівторок, 20 березня 2012 15:25

У Мексиці йде війна з наркокартелями: бандити розстріляли 12 поліцейських

У Мексиці йде війна з наркокартелями: бандити розстріляли 12 поліцейських

У мексиканському штаті Герреро на півдні країни 12 поліцейських були вбиті в результаті атаки збройного загону бандитів. Про це 19 березня повідомляє Agence France-Presse.

Напад стався в неділю, 18 березня, коли загін поліцейських прочісував місцевість у пошуках тіл десятьох невідомих, чиї відокремлені від тулубів голови були виявлені напередодні на одній з місцевих боєнь.

Крім 12 загиблих, ще 11 поліцейських отримали поранення. Про втрати серед нападників не повідомляється. У поліції заявили, що за атакою, очевидно, стоять місцеві злочинні угруповання, не назвавши, проте, конкретних підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці у війні між наркокартелями за день загинули 33 людини

У штаті Герреро найбільш сильні позиції наркокартелів "Ла Фамілія" (La Familia, "Сім'я") і "Лицарі Храму" (Caballeros Templarios). "Лицарі", які раніше були одним з підрозділів "Ла Фамілії", відкололися від материнського картелю на початку 2011 року, і з тих пір два угруповання ведуть збройну боротьбу між собою.

AFP нагадує, що з 2006 року, коли президент Мексики Феліпе Кальдерон оголосив боротьбу з наркокартелями одним з головних завдань внутрішньої політики, жертвами злочинців стали більше 50 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці йде війна з наркокартелями: бандити розстріляли 12 поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути