пʼятниця, 25 листопада 2011 12:30

26 людей стали жертвами розборок наркокартелів у Мексиці

В Гвадалахарі, столиці мексиканського штату Халіско, виявлено 26 тіл людей, які, імовірно, стали жертвами збройної боротьби між наркокартелями. Число вбитих, як розповіли в прес-службі головного прокурора штату, може зрости.

Трупи були знайдені в четвер, 24 листопада, в кількох вантажівках, залишених у різних частинах міста. Разом з тілами була також виявлена записка. Як повідомляють місцеві ЗМІ, послання було написано представниками наркокартеля "Зетас" і призначалося босові наркокартеля "Сіналоа" Хоакіну "Ель Чапо" Гузману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже другий глава МВС Мексики "випадково" загинув у авіакатастрофі

Записка була знайдена у вантажівці, залишеному менш ніж в кілометрі від місця, де в суботу, 26 листопада, відкриється Міжнародна книжкова ярмарка Гвадалахари, яку повинні відвідати близько 600 тисяч людей.

Це четверта за рахунком подібна знахідка в центральній Мексиці за останні два місяці. Вважається, що угрупування "Зетас" відповідальне за масові вбивства в місті Веракрус у вересні та жовтні цього року. У Гвадалахарі ж найбільш запекла боротьба розгортається між наркокартелем "Сіналоа", "Зетас" і "Мілен".

Автор: Фото:Reuters
 

Крім того, недалеко від Мехіко знайшли труп людини, яку перед тим як убити зв'язали.

Автор: Фото:Reuters
 

Глава Мексики Феліпе Кальдерон поставив одним із завдань свого президентства боротьбу з наркокартелями в країні. Незважаючи на всі заходи, що вживаються державою, в Мексиці з 2006 року жертвами наркоділків стали 45 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «26 людей стали жертвами розборок наркокартелів у Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути