пʼятниця, 27 січня 2012 09:28

У штаб-квартиру ООН надіслали 16 кілограм кокаїну

У штаб-квартиру ООН надіслали 16 кілограм кокаїну

Поліція Нью-Йорка заарештувала в центрі прийому пошти ООН посилку з 16 кілограмами кокаїну. Інцидент стався минулого тижня, проте в поліції журналістам розповіли про те, що трапилося тільки зараз.

Наркотик був виявлений в білих пакетах, надісланих з Мексики і замаскованих під стандартні дипломатичні посилки. Вони викликали підозри в момент сканування - у працівників викликала сумнів справжність проставлених на вантажі печаток ООН. Крім того, ні на одній з посилок не було вказано імені та адреси відправника. Всередині пакетів перебували макети ноутбуків, в які і був захований порошок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-чемпіон світу з боксу зберігав удома 225 кг кокаїну

Прибулі на місце фахівці з відділу по боротьбі з наркотиками констатували, що в упаковках знаходиться кокаїн. За словами заступника генерального секретаря ООН з безпеки Грегорі Старра, "ніщо не вказує на приналежність вантажу кому-небудь в Організації об'єднаних націй". Офіс ООН в Мексиці не мав відношення до відправки посилки.

Старр також припустив, що зловмисники замаскували кокаїн під дипломатичну посилку, так як подібна пошта зазвичай не оглядається додатково. Журналістам продемонстрували два пакети з підробленими печатками, які порівняли зі стандартною упаковкою для дипломатичної пошти - дещо більшою за розміром і виготовленої з іншого матеріалу.

Як уточнює The New York Times, вантаж був переданий для подальшого розгляду поліцейському управлінню Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «У штаб-квартиру ООН надіслали 16 кілограм кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути