пʼятниця, 17 червня 2011 09:26

У Мексиці у війні між наркокартелями за день загинули 33 людини

В цілому 33 людини були вбиті протягом середи 15 червня в мексиканському місті Монтеррей і його околицях.

За словами офіційних осіб, більшість з убитих мали безпосереднє відношення до злочинних угрупувань, які займаються розповсюдженням наркотиків. Так, десять людей загинули в зіткненнях між наркокартелями, а п'ятеро були застрелені під час бою бандитів з мексиканськими військами.

Повідомляється, що серед інших жертв були двоє чоловіків з охорони губернатора штату Нуево-Леон Родріго Медіни. Поряд з їх тілами поліцейські виявили повідомлення з погрозами на адресу губернатора. Сам Медіна вже заявив, що незважаючи на погрози продовжить боротьбу з організованою злочинністю.

Як повідомляє Agence France-Presse, до цього випадку найбільше число вбивств за один день в околицях Монтеррея було зафіксовано 20 травня, коли загинули 18 людей.

У середині минулого десятиліття Монтеррей вважався одним з найспокійніших міст Мексики, проте в останні два роки рівень насильства в місті і його околицях різко виріс. Причиною тому стала боротьба за сфери впливу між картелями "Зетас" (Zetas) і "Гольфо" (Gulf).

Сутички між конкуруючими злочинними угрупованнями, які займаються розповсюдженням наркотиків, тривають у Мексиці кілька десятків років. З 2006 року офіційна влада, яка раніше займали в цілому пасивну позицію, почала активну боротьбу зі злочинцями силами поліції і збройними силами. За останні п'ять років на всій території Мексики в результаті нарковійни загинули більше 37 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці у війні між наркокартелями за день загинули 33 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути