Ексклюзиви
понеділок, 06 травня 2013 12:49

У Макіївці "вибухнув" металургійний завод, закриття якого вимагають жителі Ханжонкового

У Макіївці "вибухнув" металургійний завод, закриття якого вимагають жителі Ханжонкового

3 травня о 20.28 надійшло повідомлення про те, що в Радянському районі Макіївки на промисловому комплексі стався аварійний викид доменного газу з подальшим горінням. На місце події виїхали 4 автоцистерни. У ліквідації пожежі брали участь 14 чоловік особового складу. На даний момент виробничий процес зупинено, загрози населенню немає, загиблих і постраждалих немає. Цю інформацію з посиланням на управління ДСНС Донецької області 4 травня розповсюдила прес-служба глави Донецької облдержадміністрації.

У прес-службі Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій не уточнили про яке підприємство йдеться.

Очевидці повідомили, що пожежа сталася в Ханжонковому, конкретно - на приватному заводі "Енергокапітал", закриття якого вимагають від влади місцеві жителі. Вони стверджують, що завод отруює їх повітря і побудований з порушенням всіх норм законодавства.

"Був гучний хлопок. У приватному секторі, де цей завод розташований, стало дуже важко дихати. Полетіли іскри в небо. Ми вибігли на вулицю. Потім бабахнуло вдруге, полум'я було до небес. Наступного дня дізналися, що звалилася доменна піч. Зараз тут кіптява і сажа", - розповів житель Ханжонкового.

6 квітня у Макіївці відбулися так звані громадські слухання на тему "Запуск в експлуатацію промислового комплексу з утилізації шламових відходів вугільного та металургійного виробництва по вулиці Чкалова, 2 ТОВ" Енергокапітал".

Але замість слухань стався скандал і невелика бійка. Найближчі сусіди заводу обурилися тим, що влада зібралася обговорити з ними проект будівництва заводу, який вже більше року як побудований і щосили працює.

Жителі Радянського району обурені й тим, що всупереч даній раніше обіцянці міський голова Олександр Мальцев не тільки не закрив завод, але й не поставив це питання на голосування під час останньої депутатської сесії.

У зв'язку з останньою подією ініціативна група противників заводу має намір домагатися порушення кримінальних справ стосовно тих представників виконавчої влади, які, як вважають ханжонковці, покриває не законне виробництво.

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці "вибухнув" металургійний завод, закриття якого вимагають жителі Ханжонкового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути