Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2014 15:00

У Львові "мобільний" хакер викрав понад 30 тисяч гривень з мобільних рахунків

У Львові "мобільний" хакер викрав понад 30 тисяч гривень з мобільних рахунків

8 квітня у Львові затримали кіберзлочинця, який викрав більше 30 тисяч гривень з мобільніх рахунків через мережу Інтернет.

Один із постраждалих від дій шахрая 18-річний Орест розповів Gazeta.ua, що змусило його звернутися до міліції.

"З ранку поповнив мобільний Інтернет на 200 гривень, цілий день не користувався а вже на вечір баланс на рахунку був нульовий. Подзвонив у довідку мені сказали що я не перший з такою проблемою дзвоню. Вирішив звернутися до міліції", – розповів він.

В прес-службі львівського МВС нам повідомили, що мобільний хакер місяцями зламував логіни та паролі облікових записів абонентів, використовуючи спеціальний програмний скрипт. Після чого зловмисник перераховував кошти на свої номери, аби потім перевести їх у готівку.

Зрештою, міліціонерам таки вдалось вийти на кіберзлочинця, заарештувавши його вдома під час чергового інтернет-грабунку. Під час обшуку у 25-річного львів'янина було вилучено понад 50 мобільніх телефонов, 800 SIM-карток, 56 стартових пакети на мобільний зв'язок а також два системні блоки.

Слідчі підозрюють, що молодий чоловік обікрав не меньше 300 чоловік. Кіберзлочинець був взятий під варту в очікуванні суда. Проти молодика відкрита кримінальна справа за статтею "Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин", що загрожує йому до трьох років тюрми з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «У Львові "мобільний" хакер викрав понад 30 тисяч гривень з мобільних рахунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути