неділя, 28 квітня 2019 16:32

У Києві грозилися підірвати усі храми

У Києві грозилися підірвати усі храми
Публічну безпеку та спокій біля культових споруд під час відправ з нагоди Великодня забезпечували понад 20 тис. поліцейських Фото: Отдых

У суботу та неділю зафіксовано два неправдивих повідомлення про замінування культових споруд.

Публічну безпеку та спокій біля культових споруд під час відправ з нагоди Великодня забезпечували понад 20 тис. поліцейських, розповідає прес-служба Нацполіції.

"27 квітня до поліції Києва зателефонував невідомий та повідомив, що заміновано Володимирський Кафедральний Собор, а також додав, що на Великдень всі храми, церкви та синагоги у Києві будуть підірвані", - йдеться в повідомленні.

Вже за годину поліцейським вдалось затримати "лжемінера" неподалік таксофону, з якого було здійснено дзвінок. Правоохоронці встановили, що раніше чоловік вже неодноразово надсилав повідомлення.

Правопорушника затримали. Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності - статті Кримінального кодексу України.

У неділю в Харківській області до поліції зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що він залишив гранату в церкві, коли святив паску. За даним фактом проводиться перевірка.

Участь у масових заходах з нагоди святкування Великодня взяли майже 7 млн громадян. Нічні та вранішні богослужіння пройшли спокійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінували аеропорт: поліцейські оголосили евакуацію

Найчисельніші масові заходи відбулися на Львівщині, Дніпропетровщині та у Чернівецькій області.

Протягом останнього тижня правоохоронці зафіксували 93 анонімні повідомлення про замінування.

"Останнім часом правоохоронці фіксують справжній шквал анонімних повідомлень із фейковими погрозами терористичного характеру. Аналіз ситуації засвідчує, що така активність пов'язана переважно із розгортанням виборчих процесів у нашій країні – основним мотивом телефонних терористів є перешкоджання належній організації та здійсненню волевиявлення громадян", - повідомили у СБУ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві грозилися підірвати усі храми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути