понеділок, 31 січня 2011 18:24

У Чернівцях розгорівся скандал через камери стеження у шкільному туалеті

У Чернівцях розгорівся скандал через камери стеження у шкільному туалеті

До одного Інтернет-видання Чернівців надійшло анонімне повідомлення про те, що у школі із поглибленим вивченням івриту, без дозволу батьків та дітей у вбиральнях встановили камери відео спостереження.

У листі мова йде про те, що директор школи Людвіга Цуркан намагається усіма можливими методами та способами "контролювати життя дітей та робить це за рахунок батьківських грошей." Коли діти дізнались, що за ними стежать, почали бігати справляти свої природні потреби до вбиралень сусідньої школи, котра знаходиться навпроти єврейської.

Втім, як повідомила директор школи, камери вони поставили давно. Рішення про таке нововведення приймали усі – і батьки, і діти на учнівській раді та міське управління освіти.

"Найперше, що я це зробила не за кошти батьків, як хтось там собі пише. Я випросила для цього гроші у єврейської громади. І найголовніше, що я поставила камери у туалеті не тому, що мені так хочеться. У цьому була крайня необхідність – школа знаходиться у центрі міста. Біля школи є сквер, де постійно сидять всі бомжі міста. А оскільки туалет у нас знаходиться на першому поверсі, то ці бомжі часто-густо заходили до нас. А це діти, а це безпека," – переконує Людвіга Павлівна.

Директор школи переконана, що камери відео спостереження не порушують прав та свобод дітей, а є обов'язковим методом та способом убезпечення дітей від неприємностей.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях розгорівся скандал через камери стеження у шкільному туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути