вівторок, 06 жовтня 2009 14:40

За перегляд записів камер відеоспостереження будуть платити

За перегляд записів камер відеоспостереження будуть платити

У Великій Британії буде запущений інтернет-сайт, користувачі якого отримають можливість поборотися за 1000 євро (1472 долара). Через інтернет всі бажаючі зможуть переглядати записи з камер відеоспостереження, розміщених на вулицях міст, пише Timesonline. За "стеження" користувачам будуть платити.

Творці проекту Internet Eyes позиціонують його, як гру. В наступному місяці стартує пробний етап гри в англійському місті Стратфорд-он-Ейвон (Stratford-upon-Avon). Після проходження безкоштовної реєстрації учаснику для спостереження будуть дані чотири камери стеження. Ідея проекту полягає в тому, що інтернет-користувачі з усього світу будуть вести спостереження через 4,2 мільйона англійських камер в очікуванні злочинів, інформація про які буде оплачуватися.

Також на веб-сайті створять галерею фотографій порушників і злочинців з даними по їх правопорушення, що допоможе користувачам їх пізнати. "Це могло б стати кращим способом запобігання злочинів, з коли-небудь відомих", - сказав Тоні Морган (Tony Morgan), засновник сайту. "У нас більше чотирьох мільйонів камер CCTV, і тільки одна з тисячі проглядається. Але таким шляхом ми зможемо вести спостереження через всі камери 24 години на добу".

Гравці будуть заробляти очки. Якщо вони помітили щось підозріле або стали свідками злочину, то, клікнувши на спеціальну кнопку, вони посилають сигнал власнику камери, який перевіряє інформацію. Якщо це справді був злочин, гравець отримує три очки, якщо тільки підозра у злочині - то одне, а в разі відсутності будь-якого проступку - жодного очка.

Проект викликав критику з боку груп із захисту громадянських прав. На їхню думку, таким чином Британія перетвориться на "рай для детективів" - британці почнуть відстежувати, яке сміття викидають їх сусіди і доповідати про дріб"язкові порушення на дорогах. "Такі речі повинні відразу ж припинятися. Це не тільки спровокує небезпечну шпигунську схильність у людей, але також може призвести до серйозних порушень громадянських прав", - сказав Чарльз Фарьер (Charles Farrier), директор групи No CCTV.

За матеріалом: Timesonline

Зараз ви читаєте новину «За перегляд записів камер відеоспостереження будуть платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути