четвер, 09 грудня 2010 18:52

Вимагати відкрити сумку охоронці не можуть

"Нещодавно в знайомої в супермаркеті з камери схову вкрали дитячий портфель. Охоронці сказали, що нічим допомогти не можуть. Довелося звертатися в міліцію. Злодія знайшли, бо з магазину міліції дали записи камер стеження. Але це зайняло багато часу і нервів. Не розумію, чому в крамницях змушують здавати речі в камери схову, якщо ніхто за них не відповідає?".

Запитує черкаска Олена Клименко, 33 роки

Вимагати здати речі до камери схову працівники магазину не можуть, стверджує черкаський юрист Костянтин Стратілатов, 31 рік.

— І вивертати кишені, вимагати розкрити сумочку чи валізку охоронці не можуть також.

Юрист пояснює, що за підозрою у крадіжці речей із камери схову чи товару охоронці без міліції не можуть затримати людину. Робити обшук слід із правоохоронцями, свідками.

— Я чув неодноразово про випадки крадіжок із камер схову, супермаркетах. Скажу відверто, особисто я за таку справу не взявся б, бо не бачу фактичних можливостей довести зникнення тієї чи іншої цінної речі. До скриньок схову люди кладуть особисте майно без жодних описів, засвідчень. А якщо ніде не зафіксовано, що покупець здав, то він не зможе довести пропажу. Допомогти в такому випадку можуть тільки камери спостереження.

Зараз ви читаєте новину «Вимагати відкрити сумку охоронці не можуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути