середа, 21 березня 2012 08:44

ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?

ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?

Телеканал ТВІ  здійснює тиск на суд у справі "васильківських терористів" та втручається у приватне життя оперуповноваженого Київського обласного управління СБУ Дмитра Єрмаковича.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі "Патріоту України", такий висновок можна зробити нібито з листа уповноваженого Міжнародного європейського представництва пана Гальченка, який зачитав суддя Юрій Бурбела під час чергового судового засідання у справі так званих "васильківських терористів".

Зокрема, йдеться про сюжет журналіста телеканалу ТВі Артема Шевченка, в якому прихованою камерою було знято, як оперуповноважений Єрмакович тисне на свідка у справі "васильківських терористів" Юрія Бойка.

ВІДЕО: СБУшник Єрмакович визнав справу "васильківських терористів" лайном - ЗМІ

За словами патріотівців, на думку автора листа Гальченка, суд має  визнати цей факт, і це послугує підставою для позбавлення телеканалу ліцензії на телемовлення. У "Патріоті" також відзначили, що до листа додали ще один лист Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про  позбавлення ТВі ліцензії після рішення суду, про який просив пан Гальченко.

Як наслідок, підсудні та їхні захисники  заявили, що вищевикладені факти є "безпрецедентним тиском на свободу слова в Україні з метою припинення діяльності незалежних ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Патріот України": СБУ стежить за усіма громадськими організаціями в країні

Крім того, під час судового засідання було допитано першого свідка у справі, засновника громадсько-політичної газети "Вечірній Васильків", дружину одного із підсудних Ігоря Мосійчука – Ганну. За її словами, жодне з поставлених їй прокурором запитань не стосувалося обвинувачень, висунутих на адресу підсудних, які обвинувачуються у підготовці підриву пам'ятнику Леніну у м. Бориспіль.

Натомість питання торкались функціонування та предмету публікації в газеті "Вечірній Васильків", а також стосунків родини Мосійчуків з Олесем Вахнієм, який час від часу публікував свої дописи в газеті.

Зараз ви читаєте новину «ТВі хочуть закрити через підглядання за СБУ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути