понеділок, 05 березня 2012 18:57

Журналістів TBi, яких побив глава резиденції президента, судитимуть за хуліганство

Журналістів TBi, яких побив глава резиденції президента, судитимуть за хуліганство

Міліція Київської області продовжує перевірку причин і обставин конфлікту, який виник між знімальною групою ТВі та керівництвом президентської резиденції "Залісся".

В обласній міліції повідомили, що після отримання інформації про конфлікт і заяви керівництва з цього приводу було проведено опитування як керівництва резиденції, так і знімальної групи з отриманням від неї відповідного відеозапису.

Для повноти перевірки дій обох сторін ГУ МВС Київської області був надісланий відповідний запит до Державного управління справами з метою отримання відповіді, в якому статусі перебуває зазначений об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора президентської бази, який побився з журналістами, відсторонили

Оскільки, як пояснили в міліції, якщо його статус офіційно не змінений, то дії представників ЗМІ можуть підпасти під ознаки статті Кримінального кодексу - дрібне хуліганство, тому, якщо цей об'єкт є режимною зоною, журналісти без отримання офіційного дозволу не мали права на нього заходити.

Раніше прес-служба ТВі повідомила, що журналіст Дмитро Гнап і оператор Кирило Шапар 28 лютого спробували взяти у директора державної резиденції "Залісся" Віктора Камінецького коментар щодо того, чому не виконується указ президента України № 1049 від 11 грудня 2009 року, згідно з яким на території "Залісся" замість закритої президентської бази відпочинку повинен бути створений відкритий для всіх громадян національний парк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров зобов'язав міністрів особисто розповідати журналістам про реформи

"Зазначені питання обурили директора державної резиденції і Камінецький напав на журналіста і оператора, намагаючись вихопити камеру. Відбулася фізична сутичка, в результаті якої були пошкоджені камера і мікрофон знімальної групи", - відзначили в прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Журналістів TBi, яких побив глава резиденції президента, судитимуть за хуліганство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути