понеділок, 05 березня 2012 10:30

Адвокат наполягає, аби суд над Пукачем зробили відкритим

Адвокат наполягає, аби суд над Пукачем зробили відкритим

Адвокат Валентина Теличенко вимагає відкрити для публіки і журналістів судові засідання у справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у її клопотанні, яке вона має намір оголосити в понеділок на судовому засіданні, повідомляє "Українська правда".

"Прошу суд винести рішення про розгляд кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у відкритому судовому засіданні, обмеживши доступ публіки і журналістів лише в ті засідання, на яких суд буде допитувати свідків, які є або були негласними працівниками міліції, і буде досліджувати матеріали з грифом секретності" , - йдеться у клопотанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пукача не будуть судити відкрито, бо це "загрожує національним інтересам"

"Недотримання принципу публічності судового провадження ставить під сумнів неупередженість суду і є достатньою підставою вважати вирок суду незаконним", - підкреслила Теличенко.

Вона також попередила, що це може призвести не тільки до необхідності виплати компенсації постраждалим з боку України та повторного розгляду кримінальної справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Мирослави Гонгадзе вимагає відкрити справу про Пукача

За її словами, це також може призвести до того, що "Європейський суд з прав людини може зобов'язати Україну притягнути до відповідальності тих, хто, будучи державними агентами, свідомо знехтували європейськими стандартами правосуддя і порушили норму Конвенції".

При цьому адвокат підкреслила, що міжнародні договори є частиною національного законодавства України і мають пріоритет перед національним законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-глава СБУ назвав свідчення Пукача ахінеєю

"Інший режим розгляду кримінальної справи є порушенням права особи - у нашому випадку права потерпілої (Мирослави Гонгадзе) - на публічний судовий розгляд і права громадськості на доступ до інформації про судовий розгляд кримінальної справи", - зазначила Теличенко.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат наполягає, аби суд над Пукачем зробили відкритим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути