четвер, 04 жовтня 2012 12:08

Турецькі артилеристи завдали удару по військах Асада

Турецькі артилеристи завдали удару по військах Асада
Турецький уряд пообіцяв максимально жорстко відповісти на обстріл свого міста. Фото: lenta.ru

Турецька артилерія в ніч на 4 жовтня продовжила завдавати ударів по позиціях сирійських урядових військ, пише газета Hurriyet з посиланням на джерела в оборонному відомстві.

Сирійські правозахисники вже оголосили, що в результаті нового обстрілу, що почався в 3:00 ночі, були вбиті сирійські військовослужбовці. Точне число загиблих, проте, невідомо.

Нічний артобстріл Сирії став вже другою операцією турецьких артилеристів за останню добу. Напередодні ввечері турки завдали удару по суміжній території відразу після обстрілу сирійцями турецького прикордонного міста. В результаті удару, нанесеного з Сирії по житлових кварталах Акчакала, загинули п'ять мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійські повстанці публічно розстріляли полонених

Турецький уряд пообіцяв максимально жорстко відповісти на обстріл свого міста, а також скликав екстрену нараду НАТО в Брюсселі. На цій нараді посли країн, що входять до альянсу, рішуче засудили дії Дамаска і пообіцяли захистити Туреччину у разі потреби.

Крім того, Анкара зажадала, щоб "сирійську агресію" терміново засудила Рада безпеки ООН. Відповідне рішення, однак, поки не прийнято, оскільки російські представники в ООН попросили час для консультацій з Москвою.

Тим часом уряд Туреччини звернувся до парламенту країни дати дозвіл на застосування збройних сил за кордоном. Раніше такі дозволи видавалися перед операціями турецької армії в сусідньому Іраку, де Анкара веде боротьбу проти сепаратистів з Курдської робочої партії.

Сирійська сторона ще 3 жовтня заявила, що шкодує про обстріл турецького міста. Крім того, Дамаск пообіцяв знайти і покарати винних в обстрілі суміжній території. Анкару, однак, ці пояснення не задовольнили.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі артилеристи завдали удару по військах Асада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути