четвер, 02 серпня 2012 11:53

Сирійські повстанці публічно розстріляли полонених

Сирійські повстанці публічно розстріляли полонених
Розстріл полонених є військовим злочином, вважають правозахисники

Правозахисники засудили публічну страту, влаштовану повстанцями у Сирії. У місті Алеппо були страчені чотири людини, імовірно члени проурядових збройних формувань "шабіха".

В інтернеті з'явилося відео, на якому бійці розмахують автоматами Калашникова та ставлять людей до стіни і випускають в них кілька автоматних черг, пише BBC-Russian.

Особу одного з убитих пізніше було встановлено. Він виявився головою клану, пов'язаного з озброєними формуваннями, вірними режиму Башара Асада.

У правозахисній організації "Сирійська обсерваторія прав людини", штаб-квартира якої знаходиться у Великобританії, засудили цю кару, назвавши її "злочином".

Представник міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch сказав, що розстріл полонених є військовим злочином.

Урядові війська вже другий тиждень ведуть в Алеппо запеклі бої з повстанцями з Вільної сирійської армії, прагнучи витіснити їх з комерційної столиці Сирії.

За останніми повідомленнями з міста, урядові сили використовують військові літаки і вертольоти для обстрілу позицій повстанців.

Активісти опозиції повідомили, що у напрямку до Алеппо рухаються військові колони. Однак ні уряд, ні незалежні джерела поки не підтверджують, що влада у Дамаску направила до Алеппо підкріплення.

Зараз ви читаєте новину «Сирійські повстанці публічно розстріляли полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути