середа, 13 березня 2019 10:58

Трагедія в дитячому таборі "Вікторія": незалежні експерти назвали причину

Трагедія в дитячому таборі "Вікторія": незалежні експерти назвали причину
Причиною пожежі в Одеському таборі "Вікторія" став увімкнений електрокип'ятильник. Фото - УНІАН

Причиною пожежі в одеському таборі "Вікторія", внаслідок якої восени 2017 року загинуло 3 дівчаток, став увімкнений електрокип'ятильник.

Такого висновку дійшли в Незалежному інституті судових експертиз. Дослідження замовив батько однієї із загиблих дівчаток Софії Мазур, Олексій.

Кип'ятильник знайшли у кімнаті керівника танцювального колективу "Адель" Тетяни Єгорової. Саме звідти почалося займання.

За словами експертів, полум'я в приміщенні поширювалось надто швидко, а все через чисельні порушення при будівництві корпусу. Його також визнали не придатним для подальшого використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертоносний табір "Вікторія" знову прийматиме дітей

Сама Тетяна Єгорова від часу пожежі з журналістами не спілкується. За даними Слідства.інфо, жінка не в Україні. Її чоловік Гліб Єгоров розповів, що вона виїхала на лікування, а коли повернеться наразі невідомо. Він озвучує позицію керівниці "Адель".

"Той кип'ятильник можна досліджувати десять тисяч разів, але навіщо? Якщо з дуже великою ймовірністю його туди підкинули. Навіщо його досліджувати?", - каже.

Єгоров запевняє: його дружина не забувала ввімкнений кип'ятильник. І зауважує, що його на місці трагедії виявили "зацікавлені особи". А саме співробітник ДСНС Олексій Панкратов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у "Вікторії": бюджетні кошти на реконструкцію табору розікрали

"Людина, що підписувала документи, згідно з якими ту обробку виконали якісно, людина, яка брала участь у прийомі цих будівель і дала дозвіл на їхнє використання, Це, на мій погляд, дуже зацікавлена особа. Саме він ініціював ці пошуки кип'ятильника, розумієте?", - додав.

Експертизу провели майже через рік після трагедії. ЇЇ результати, описані на чотирьох сотнях сторінках, адвокати планують долучити до справи.

У ніч проти 16 вересня 2017 року в одному із дерев'яних корпусів табору "Вікторія" в Одесі сталась пожежа. В результаті загинули 3 дівчинки з одеського хореографічного колективу "Адель" – 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років. 18 вересня 2017 року суд взяв під варту директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна. Однак чоловік, за розпорядженням якого в будинках вимкнули пожежну сигналізацію, свою вину заперечує і навіть оголошував голодування. Вирок винесли лише виховательці табору Наталії Цокур (Янчик), яка на папері відповідала за техніку безпеки. Жінка свою провину визнала і їй дали 3 роки умовно.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в дитячому таборі "Вікторія": незалежні експерти назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути