середа, 11 березня 2015 15:36

Суд відпустив СБУшника, який відкрив двері Донецького аеропорту терористам

Суд відпустив СБУшника, який відкрив двері Донецького аеропорту терористам

Суд повернув прокуратурі справу про обвинувачення та скасував рішення про арешт екс-співробітника СБУ, який впустив в Донецький аеропорт бойовиків навесні 2014 року.

Про це повідомили у Генпрокуратурі, передає "Українська правда".

Згідно з повідомленням, ухвалою Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 6 лютого 2015 року запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо Главури О.В. скасовано.

Водночас, у повідомленні зазначається, "виконання вказаного рішення на органи прокуратури не покладалося".

У Генпрокуратурі не відповіли на питання, чи означає це, що він досі залишається під вартою і де саме перебуває обвинувачений, зазначивши, що "Генпрокуратура не є розпорядником стосовно запитуваної інформації".

Крім того, згідно з повідомленням, обвинувальний акт за підозрою Главури повернуто прокурору на підставі ч 3 статті 314 КПК України.

Як відомо, у ніч на 26 травня на територію Донецького аеропорту увірвалися озброєні бойовики з вимогою вивести українських військових з території аеропорту. 27 травня українські силовики взяли під контроль аеропорт.

На початку листопада стало відомо, що бойовиків впустив колишній співробітник СБУ в Донецькій області. Використовуючи власну магнітну картку, він забезпечив безперешкодне проникнення до адміністративної будівлі Донецького аеропорту. В листопаді СБУ затримала екс-співробітника спецслужб.

СБУ здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Главури, 12 листопада до Генпрокуратури було направлено обвинувальний акт. Того ж дня обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено до суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив СБУшника, який відкрив двері Донецького аеропорту терористам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути