понеділок, 15 квітня 2013 14:26

Суд визнав Мубарака невинним

Суд визнав Мубарака невинним
Хосні Мубарак. Фото: 24smi.org

Суд визнав екс-президента Єгипту Хосні Мубарака невинним у причетності до загибелі демонстрантів під час придушення акцій протесту в 2011р. Він може бути звільнений з-під варти в залежності від результатів судових засідань за іншими звинуваченнями проти нього, передає Al Arabiya.

Нагадаємо, Мубарак підозрювався у застосуванні сили під час придушення акцій протесту навесні 2011р. Жертвами тих подій стали понад 800 осіб, сам Мубарак був змушений піти у відставку. Відповідно до початкового вердиктом, який винесли 2 червня 2012р., Суд не знайшов прямих доказів надання екс-президентом права поліції використовувати бойові патрони, але врахував його непряму причетність, засудивши до довічного ув'язнення. У січні 2013 року суд задовольнив апеляцію про перегляд вироку і повторному судовому процесі через "незадовільною" роботи прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хосні Мубарака на ношах занесли у залу суду заради кількох секунд процесу

В останні місяці здоров'я Мубарака значно погіршився і з камери у в'язниці "Тора" він був переведений у військовий госпіталь. На судових засіданнях був присутній, лежачи на медичній каталці.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав Мубарака невинним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути