середа, 14 лютого 2024 05:28

Стратили одного з найкривавіших маніяків

Автор: Телеканал 24
  Андрій Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ
Андрій Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав до Росії та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера, до вчителя в школі та вихователя в ПТУ

30 років тому 14 лютого у Новочеркаській в'язниці в Ростовській області Росії стратили вбивцю, педофіла, некрофіла та канібала 57-річного Андрія Чикатила.

На його рахунку 53 доведених убивства: 21 хлопчика у віці від 7 до 16 років, 14 дівчаток у віці від 9 до 17 років, 18 дівчат і жінок. Сам злочинець зізнався в 56 вбивствах, а за оперативними відомостями, маніяком за 12 років було скоєно понад 65 убивств у Ростовській області та інших регіонах Радянського Союзу.

Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає на дитину, що він - мати грудної дитини. А потім зняв штани і показав судді геніталії. Його видворили із зали суду, і далі всі засідання проходили без його участі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почався суд над найкривавішим маніяком України

В очікуванні розстрілу він читав книгу, яку написав про нього ростовський журналіст, і зробив у ній запис: "Я молю Бога, щоб таких, як я, більше не було на Землі!".

Приблизно за місяць до страти Чикатило написав прохання про помилування президенту Росії Борису Єльцину. Проте прохання було відхилено. Чикатила стратили пострілом у голову. Поховали під номером, як безіменного, на кладовищі Новочеркаської в'язниці. До його арешту були розстріляні 2 людей, які не були винними в цих злочинах.

Автор: Cosmopolitan
  Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини
Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язня стратили на електростільці вперше за 5 років

Чикатило народився в селі Яблучне на Сумщині. Після закінчення училища переїхав в Росію та здобув ще 3 вищих освіти. Працював на різних посадах – від інженера до вчителя у школі та вихователя в ПТУ.

22 грудня 1978 року він убив свою першу жертву - 9-річну Олену Закотнову. Це налякало маніяка, і 3 роки він нікого не вбивав. Однак 3 вересня 1981-го він убив повію 17-річну Ларису Ткаченко. Відвівши її до лісосмуги, спробував зайнятися з нею сексом, але в нього не було ерекції. Коли Ткаченко почала з нього знущатися, завдав їй кілька ножових поранень, забив рот брудом, задушив і відкусив соски. Труп виявили наступного дня. Того ж року почалася серія вбивств.

Автор: wikipedia.org
  Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило
Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило

Пік кривавої діяльності Чикатила припадає на 1984-й. Того року він убив 15 людей і вперше був заарештований за підозрою в нападах. Однак експерти неправильно дослідили аналізи Чикатила - і його відпустили. До другого свого арешту він скоїв ще 21 убивство. Його заарештували 20 листопада 1990-го дорогою з магазину у російському Новочеркаську.

Чикатило був одружений із подругою своєї сестри Фаїною. У шлюбі виховували доньку Людмилу, зараз їй 56 років. Та сина Юрія, зараз чоловікові 52, має кілька судимостей, у тому числі за зґвалтування, і пишається, що має прізвище свого батька.

Автор: Podrobnosti.ua
  Андрій Чикатило з дружиною та сином
Андрій Чикатило з дружиною та сином

На Житомирщині поховали "пологівського маніяка" - довічно ув'язненого серійного вбивцю Сергія Ткача. За тілом засудженого ніхто з його родичів або близьких не приїхав.

Зараз ви читаєте новину «Стратили одного з найкривавіших маніяків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути