вівторок, 21 травня 2019 17:12

Справу Гандзюк передали до суду Дніпропетровської області

Справу Гандзюк передали до суду Дніпропетровської області
Справу підозрюваних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк передають у Дніпропетровську область. Фото: Радіо свобода.

Справу підозрюваних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк передають до Покровського райсуду Дніпропетровської області.

За словами адвоката голови Херсонської облради Владислава Мангера Дмитра Ільченка, про це заявили на засіданні в Херсонському міському суді.

Про це просила сторона обвинувачення. Верховний суд таке клопотання задовольнив, але ухвалу ще не передали до виконання до Херсонського суду, передає Радіо Свобода.

"Підставою для цього стало те, що троє з п'яти обвинувачених нібито проживають на території Покровського району Дніпропетровської області", – сказав Ільченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваного у справі Катерини Гандзюк випустили із СІЗО

Він додав, що брав участь у всіх попередніх засіданнях, і що раніше обвинувачувані вказували зовсім інші адреси проживання.

"Лише один із них зазначав, що зареєстрований у Дніпропетровській області. Що змінилось за цей час, невідомо. Чому відбулося перенесення до такого далекого району, куди далеко їхати й адвокатам, і журналістам, я не знаю", - додав адвокат.

Ільченко також зазначив, що справу передали до суду разом із угодою про визнання винуватості усіх п'ятьох обвинувачених. Він пояснив, що зазвичай у таких випадках проводиться лише одне судове засідання із затвердженням рішення.

Окружний адміністративний суд Херсону скасував рішення міської ради про перейменування вулиці Лютеранської на честь убитої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Зараз ви читаєте новину «Справу Гандзюк передали до суду Дніпропетровської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути