Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2020 16:12

Справа Окуєвої: експерти перевірили десятки зразків ДНК

Справа Окуєвої: експерти перевірили десятки зразків ДНК
Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині. Невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому вона їхала з чоловіком Адамом Осмаєвим. Фото - 5 канал

За понад 2 роки експерти перевірили зразки десятків людей на збіг ДНК на зброї, з якої вбили добровольця АТО Аміну Окуєву.

Автомат чеського походження та повний магазин з набоями поліцейські знайшли за 800 м від місця розстрілу Окуєвої восени 2017-го року, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Окуєвої: є версії щодо замовника

"Таким чином наші фахівці зняли ДНК з цієї зброї, біологічні зразки. Ми перевірили десятки людей, зокрема й членів організованих злочинних угруповань, які були в полі зору Нацполіції. Після двох років напруженої праці у вересні 2019 року оперативники Київської області затримали злочинну групу, яка обґрунтовано підозрювалася і підозрюється в здійсненні низки резонансних злочинів, вбивств і вбивств на замовлення", – повідомив Ігор Клименко.

Окрім того, поліція перевіряє діяльність злочинної організації, до якої входять підозрювані у вбивстві Аміни Окуєвої, у країнах Євросоюзу.

Ймовірний кіллер, причетний до вбивства учасниці АТО Аміни Окуєвої та замаху на її чоловіка Адама Осмаєва, член злочинного угруповування та вихідець з Дагестану. Із подружжям добровольців затриманий знайомий не був. Тому є підстави вважати, що вбивство було замовним.

Зараз ви читаєте новину «Справа Окуєвої: експерти перевірили десятки зразків ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути