Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 15:32

Смертельна пожежа в будинку для літніх: встановили всіх загиблих

Смертельна пожежа в будинку для літніх: встановили всіх загиблих
У Харкові під час пожежі в нелегальному будинку для літніх загинули 15 людей. Фото: kh.dsns.gov.ua

Експерти ідентифікували всі тіла, які виявили під час пожежі у будинку для літніх у Харкові.

За даними поліції, загинули 9 жінок віком від 67 до 85 років та 6 чоловіків віком від 71 до 91 року, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

Тіла загиблих поки що не віддають родичам для поховання, оскільки ще тривають експертизи. Крім того, триває судово-медична експертиза тіла чоловіка, якого після пожежі з приватного госпісу переселили до комунального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Харкові: поліція знала про пансіонат

Сьогодні, 26 січня, у режимі відеоконференції пройшло засідання урядової комісії з розслідування причин пожежі, додали у пресслужбі міської ради. Були розглянуті пропозиції щодо врегулювання проблемних питань функціонування ринку соціальних послуг.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов розповів, що на сьогодні в Харківській області налічується 18 інтернатних установ, у яких перебувають 3 тис. людей. При цьому там є 130 вільних місць. У той же час людей, виявлених у приватних установах, - 476.

У Харкові в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" на вул. Нижньогієвській, 150-Б сталася пожежа вдень 21 січня. У будинку були 33 людини. Це пацієнти й четверо працівників. Загинули 15. Усі були лежачі, то ж не могли врятуватися. За 3 дні у лікарні помер 80-річний чоловік. Начебто від пережитого стресу. 18 людей вціліли. Рятувальникам довелося виносити більшість на руках до єдиного в будівлі виходу, бо на вікнах були ґрати. 1 чоловік з 20% опіків тіла у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в будинку для літніх: встановили всіх загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути