Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 15:20

Трагедія в Харкові: поліція знала про пансіонат

Трагедія в Харкові: поліція знала про пансіонат
У Харкові під час пожежі в нелегальному будинку для літніх загинули 15 людей. Фото: kh.dsns.gov.ua

За минулий рік у харківському будинку для літніх, де сталася смертельна пожежа, померли 50 людей.

Поліція не могла не знати про це, як і про роботу закладу. Про це у Facebook повідомив адвокат підозрюваного адміністратора Ігоря Мирончука Сергій Веприцький.

"За 2020 рік у цьому пансіонаті-госпісі померло понад 50 людей літнього віку. Чи могли поліцейські не знати, що в цьому будинку приватний пансіонат-госпіс для людей літнього віку? Як я розумію, слідча група туди виїжджала понад 50 разів", – заявив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у Харкові: 89-річну жінку з хворобою Альцгеймера онука шукала добу

На його думку, у зв'язку з цим, Державна служба з надзвичайних ситуацій, як структурний підрозділ Міністерства внутрішніх справ, не могла не знати, що є цей заклад і про те, що в ньому відсутні елементарні протипожежні заходи.

Також, за словами Веприцького, соціальні служби, місцева влада, поліція і прокуратура "зобов'язані були знати про цей будинок для літніх людей і зобов'язані були запобігти тому, що сталося".

У Харкові в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" на вул. Нижньогієвській, 150-Б сталася пожежа вдень 21 січня. У будинку були 33 людини. Це пацієнти й четверо працівників. Загинули 15: 9 жінок і 6 чоловіків. Найстаршому - 91 рік, наймолодшій - 71. Усі були лежачі, то ж не могли врятуватися. За 3 дні у лікарні помер 80-річний чоловік. Начебто від пережитого стресу. 18 людей вціліли. Рятувальникам довелося виносити більшість на руках до єдиного в будівлі виходу, бо на вікнах були ґрати. 1 чоловік з 20% опіків тіла в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в Харкові: поліція знала про пансіонат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути