неділя, 16 квітня 2017 06:01

Скандального журналіста застрелили у дворі багатоповерхівки

Скандального журналіста застрелили у дворі багатоповерхівки
Бузину звинувачували в українофобських поглядах, які він пропагував у своїх книгах / фото: УНІАН

16 квітня 2015 року журналіст Олесь Бузина виходить з будинку по вулиці Дегтярівська, 58. Невідомі стріляють в нього з пістолета. Журналіст помирає.

Журналіст був відомий українофобськими заявами. Дотримувався ідеї "руського міра" і підтримував федералізацію та двомовність України.

Останнім місцем роботи була газета "Сегодня", де він був шеф-редактором. Звільнився у березні, був не згоден із редакційною політикою. 12 років працював у газеті "Киевские Ведомости" спеціальним кореспондентом, був політичним оглядачем газети "2000". Написав 7 книг, у тому числі "Вурдалак Тарас Шевченко", "Таємна історія України-Руси", "Поверніть жінкам гареми".

18 червня за підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Того ж дня їх заарештували. Обидва - активісти Майдану та бійці АТО. Поліщука відпустили під заставу, однак невдовзі суд знову повернув його в СІЗО. Врешті відпустили під домашній арешт. Медведько досі перебуває під вартою. Адвокати стверджують, що у підозрюваних є алібі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене били четверо. Одягли мішок на голову, наручники" - активіст Медведько про справу Бузини

Поховали Бузину за три дні на Берковецькому кладовищі Києва. На церемонію прощання прийшло близько 700 людей. Труну поставили перед під'їздом – за кілька кроків від місця вбивства. Попрощатись прийшли і колеги Бузини, і фанати його творчості. Не обійшлось без конфліктів - на похоронах група людей чіплялась до журналістів, які прийшли висвітлювати похорони.

Зараз ви читаєте новину «Скандального журналіста застрелили у дворі багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути