четвер, 22 вересня 2022 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Серед звільнених з полону захисників України є свідки теракту в Оленівці

Серед звільнених з полону захисників України є свідки теракту в Оленівці
Серед звільнених із полону українських захисників й захисниць є свідки теракту в Оленівці - колишній командир полку "Азов" Максим Жорін. Фото: 24 канал

Серед звільнених із полону українських захисників й захисниць є свідки теракту в Оленівці.

Росіяни утримували захисників у різних установах. Вони утримувалися в Оленівці, СІЗО та лікарні Донецька. Про це в коментарі "24 каналу" повідомив колишній командир полку "Азов" Максим Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ розповіли, що буде зі справою Медведчука після його обміну

За його словами, звільнені захисники перебувають у різному емоційному та фізичному стані.

"З-поміж тих, кого повернули, були навіть ті, які були в приміщеннях, підірваних росіянами. Тобто в нас зараз буде навіть можливість поспілкуватися зі свідками трагедії в Оленівці", – сказав Жорін.

За його словами, у воїнів, що повернулися з полону, високий морально-бойовий дух, вони "заряджають" продовжувати боротьбу з ворогом. Проте майже всі потребують медичної допомоги.

"Більшість із них – у надзвичайно виснаженому стані, багато хто після знущань і катувань... Тому їм доведеться якийсь час перебувати в медустановах, щоб відновитися", – розповів екскомандир "Азова".

Він повідомив, що командир полку Денис Прокопенко "Редіс" та його заступники перебувають у Туреччині в безпеці та в нормальних умовах. Вони будуть на зв'язку та отримають можливість особистих зустрічей.

"За формальними домовленостями, вони мають бути на території третьої країни, але з перемогами України на полі бою ці моменти також можна буде знову обмірковувати", – зазначив Жорін.

Крім того, Туреччина готова й надалі допомагати повертати українських героїв та сприяти в інших політичних, дипломатичних та економічних питаннях.

А використання обміну Віктора Медведчука, за словами Жоріна, є абсолютно нормальним ходом, вдалою домовленістю та вдалим обміном.

"Те, що Україна зараз змогла використати ті можливості та умови, які були довкола, та змусила Росію помінятися на Медведчука, – це дуже високий дипломатичний рівень", – додав Жорін.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого "засудили" до смертної кари в так званій ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Серед звільнених з полону захисників України є свідки теракту в Оленівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути