Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 16:47

СБУ викрила конвертцентр з обігом у 200 млн грн
3

На Житомирщині СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом майже 200 млн грн.

Центр організували двоє великих виробників сільгосппродукції, повідомили в пресслужбі СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила правоохоронців, які за гроші стежили за бізнесменами

Встановлюється точний розмір збитків, завданих державі
Фото: ssu.gov.ua
Центр організували двоє великих виробників сільгосппродукції
На Житомирщині СБУ викрила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із загальним обігом майже 200 млн. грн

"Вони використовували реквізити понад 15 фірм із ознаками фіктивності, зареєстрованих на підставних осіб. Через них легалізовували кошти, отримані від продажу продукції, не відображеної в офіційній документації. Для переведення коштів у готівку організатори задіяли 25 підставних фізичних осіб підприємців", - сказано в повідомленні.

За висновками експертів, протягом 2018-2020 років зловмисники вивели у тінь майже 200 млн грн. Встановлюється точний розмір збитків, завданих державі.
Правоохоронці провели декілька одночасних обшуків в офісних приміщеннях, за адресами проживання та в транспортних засобах фігурантів. Вони вилучили понад 1,4 млн "відмитих" грн, понад 20 печаток фіктивних підприємств, бухгалтерську документацію, комп'ютерну техніку, що містить сформовані документи та чорнову бухгалтерію, які доводять організацію оборудки.

Вживаються заходи для накладення арешту на рахунки фірм, що були задіяні в протиправній схемі, та майно фігурантів для відшкодування держбюджету завданих збитків.

У Києві викрили та ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, що діяв на території столиці, Київської та Харківської областей. Група осіб за допомогою фіктивних і транзитних підприємств надавали компаніям реального сектора економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту. Підприємства перераховували кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари та послуги. Гроші знімали і після відрахування 10-12% передавали замовникам.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила конвертцентр з обігом у 200 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути