Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 14:49

СБУ прикрила 50 тис. акаунтів, які поширювали російську пропаганду
4

На Харківщині припинили діяльність ботоферми, через яку майже 50 тис. фейкових акаунтів поширювали замовні матеріали з Російської Федерації.

Організатор із чималим досвідом у сфері телекомунікацій успішно налагодив механізм реєстрації "липових" профілів у соцмережах, повідомляє пресслужба СБУ.

"Чоловік створював акаунти й передавав їх замовникам. На одну сім-карту він реєстрував до п'яти фейкових облікових записів у різних соціальних мережах. Оплату за виконані замовлення отримував у рублях через електронні платіжні системи", - йдеться в повідомленні.

Армія ботів поширювала публікації та коментарі, спрямовані на зрив національної програми вакцинації, виправдання збройної агресії РФ на Донбасі та дискредитацію української влади.

Фото: ssu.gov.ua

За адресою проживання зловмисника вилучили: комп'ютерне обладнання з доказами протиправної діяльності, GSM-шлюзи та SIM-банки та 5 тис. сім-карток українських операторів зв'язку.

Перевіряють причетність затриманого до співпраці з російськими спецслужбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язні з СІЗО ошукали людей на 18 млн грн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї за €2 тис. підробляли документи для "карти поляка"

Прокремлівські тролі використовували десятки сайтів західних ЗМІ з метою схилити громадську думку в різних країнах на користь РФ. Мішенню стали понад 30 відомих онлайн-видань у 16 країнах світу. Розміщені тролями коментарі на цих сайтах потім використовувалися російськомовними виданнями як основи для статей.

Зараз ви читаєте новину «СБУ прикрила 50 тис. акаунтів, які поширювали російську пропаганду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути