вівторок, 13 березня 2007 08:53

Саакашвілі: обстріл Кодорської ущелини - це напад на всю Грузію

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що обстріл в ніч на понеділок Кодорської ущелини є "провокацією, що спрямована на дестабілізацію ситуації не тільки в зоні конфлікту, але й у всьому регіоні".

"Ми не хочемо робити якісь односторонні заяви, тому сподіваємося на об"єктивне розслідування цього акту і встановлення тих сил, які стоять за ним", - сказав також Саакашвілі.

За його словами, "Грузія однозначно взяла курс на збереження стабільності, зміцнення економіки, тому їй не потрібні хаос і дестабілізація".

"Це наш курс, також як і в майбутньому - інтеграція в Північноатлантичний простір, і ні у кого не повинно бути ілюзій, що у зв"язку з такими актами ми зрадимо свій вибір", - сказав Саакашвілі.

"Будь-який напад на населення Кодорської ущелини розглядається як напад на всю Грузію, тому всіма наявними резервами ми дамо адекватну відповідь", - заявив глава держави.

На засіданні Ради національної безпеки Грузії, міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі надав інформацію по нічному обстрілу Кодорської ущелини.

Він стверджував, що з боку російської території в Кодорську ущелину вночі залетіли три бойові вертольоти, які протягом майже півтора години здійснювали обліт території, а згодом провели обстріл будівель в декількох селах.

"Порушення в Кодорській ущелині в останні місяці були, як мінімум, чотири рази, але вперше вертольоти застосували зброю, тому ці дії можна розглядати, як сплановану військову операцію", - сказав Мерабішвілі, пише  Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: обстріл Кодорської ущелини - це напад на всю Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути