вівторок, 24 грудня 2013 12:32

Розшукують сина депутата, який влаштував в Одесі смертельну ДТП

Розшукують сина депутата, який влаштував в Одесі смертельну ДТП
Фото: ictv.ua

Винуватця аварії, який не виплатив компенсації постраждалим, а одеська феміда відпустила його за амністією, оголосили в розшук.

Змусити суд знайти Дмитра Кравця попросила виконавча служба, яка повинна була стягнути грошову компенсацію на користь Наталії Гусєвої – дівчини, яку Кравець у серпні 2009 року на великій швидкості збив, зробивши інвалідом. І попри те, що під колесами автомобіля тоді загинув ще 28-річний хлопець – суд амністував винуватця ДТП, зобов'язавши сплатити компенсацію рідним в розмірі 340 та 800 тисяч гривень.

Втім, грошей від "мажора" так ніхто й не дочекався. "Виконавча служба не може його знайти – він переховується. А гроші на лікування дочки мені потрібні зараз, а не через сто років. Але він просто не збирається їх виплачувати", - каже мати постраждалої дівчини Лариса Гусєва. Міліція легко може знайти Кравця - не сумніваються батьки постраждалих. Адже тепер сина депутата одеської обласної ради підозрюють у розкраданні обладнання на одному з місцевих заводів.

Справу розслідує прокуратура, а в червні через стан здоров'я суд змінив запобіжний захід із утримання в СІЗО на підписку про невиїзд. Тобто Кравець в Одесі – стверджує Василь Карпенко, батько хлопця, який від удару автомобіля "мажора" відлетів майже на 20 метрів і загинув на місці.

Тим часом у міліції кажуть – місцеперебування Кравця визначать обов'язково, але затримувати не будуть. "Вони не мають права примусово затримати вказаного громадянина. Вони йому повідомлять про те, що з постанови суду він – у розшуку і зобов'язаний прибути у виконавчу службу", - каже речниця Одеського міського управління міліції Тетяна Хмельницька.

Те, що Дмитро Кравець умисно ухиляється від виконання рішення суду та не виплачує грошової компенсації – це вже порушення закону, за яке можна на 2 роки опинитися за ґратами, каже адвокат Андрій Перов. Тому він радить рідним ще раз написати заяви до міліції. Нова заява – нова справа – нове розслідування – каже юрист.

Боротьбі за справедливість Лариса Гусєва вже присвятила 3,5 роки. Вона давно втомилася, але сил надає скалічена "мажором" донька, яка вже пережила 7 операцій і потребує тривалої подальшої реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Розшукують сина депутата, який влаштував в Одесі смертельну ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути