вівторок, 24 грудня 2013 06:40

У Луганську переповнений пасажирами "Богдан" перекинувся - 25 травмованих, 2 - в реанімації

У Луганську переповнений пасажирами "Богдан" перекинувся - 25 травмованих, 2 - в реанімації
Фото: video.obozrevatel.com

Міський пасажирський автобус перекинувся вранці у Луганську. 25 людей дістали травми, двоє в реанімації, йдеться в сюжеті ТСН. Аварія трапилася біля 7:00 ранку. Люди саме їхали на роботу. В салон "Богдана" набилося 36 пасажирів. Автобус спускався зі схилу, але закінчити маневр водій так і не зміг. Важка машина налетіла на бордюр і перекинулася. Травмованих людей перехожі витягали через вікна та люк на даху.

"Відмовили в нього гальма, він ударився об бордюр і два рази перекинувся", - розповів очевидець Максим Рудяк.

Основні травми постраждалих – це переломи, забиття, черепно-мозкові травми та порізи друзками скла. У 10 людей важкі комбіновані травми. Життя 2 чоловік у небезпеці. Комунальний автобус виїхав у рейс з міського автопарку. Транспортники стверджують, що він був справний і своєчасно пройшов техогляд. Утім, гума на колесах, очевидно, зношена.

Чи могло це стати причиною аварії, визначить технічна експертиза. Натомість, у ДАІ кажуть, що, найімовірніше, винний водій, бо він не впорався з керуванням. Експертиза вже показала, що керманич був тверезий. У міськтрансі стверджують — зранку пройшов і медичний огляд. Усім постраждалим обіцяють виплатити компенсацію. Навіть тим, хто не зможе пред'явити закомпостований квиток.

"Машина застрахована, водій застрахований, і застраховані автоматично по нашому законодавству ті пасажири, котрі знаходилися на момент ДТП у цьому транспортному засобі", - розповів керівник відділу транспорту та зв'язку Луганської міськради Андрій Когут.

Відсьогодні в Луганську розпочнуть рейдові перевірки усього громадського транспорту — як міського, так і приватного. Аби унеможливити повторення подібних аварій у майбутньому. Раніше повідомлялося, що у Луганську перевернулась забита людьми маршрутка: асфальт засипаний окривавленим склом.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську переповнений пасажирами "Богдан" перекинувся - 25 травмованих, 2 - в реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути