пʼятниця, 09 квітня 2021 10:18

Розповіли про родину 7-річного хлопчика, який 15 год. блукав болотами

Розповіли про родину 7-річного хлопчика, який 15 год. блукав болотами
У селі Холонів на Волині зник 7-річний Матвій Полянський. Наступного дня його знайшли в болоті. Хлопчик живий. Розповів, що утік. А потім боявся повертатися додому. Фото: vl.npu.gov.ua

7-річний Матвій Полянський із села Холонів Горохівського району на Волині, який 15 год. блукав болотами, ще перебуває в лікарні. Там він залишиться щонайменше до понеділка. Хлопчик зазнав загального переохолодження й шоку, за словами лікарів.

Родина хлопчика є проблемною. Батько помер. А мати зловживає алкоголем, розповів Gazeta.ua староста села Олександр Мартинов.

"Хлопчик живе зі старшим братом, матір'ю, бабою та дідом. Мати зловживає спиртним. Проте всі дорослі підпрацьовують, діти не бідували ніколи. Вони були й ситі, і вдягнені. До школи ходили", – каже Мартинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати 8 років шукає зниклу доньку

У поліції шоковані тим, у яких умовах виховуються діти. Це з'ясувалося, лише коли Матвійко зник, каже заступник начальника обласної поліції Сергій Козак.

"Діти живуть у неналежних умовах. Але ні компетентні органи місцевого самоврядування, ні соцслужби про це в поліцію не повідомляли", - розповів Козак.

Проте староста села пояснює: не інформував соціальні служби про те, у яких умовах виховують дітей, бо не було підстав.

Найближчим часом розглядатиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків, за словами Козака. А відповідні органи - за службову недбалість.

7-річний Матвій Поялнський із села Холонів Горохівського району на Волині понад 15 год. блукав болотами. Хлопчик зник 7 квітня. Вдень грався з сусідськими дітьми на майданчику, але додому не повернувся. Востаннє люди бачили його близько 17:00. Мати помітила зникнення о 21-й. До поліції звернулася вранці 8 квітня. Шукала своїми силами, пояснила.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про родину 7-річного хлопчика, який 15 год. блукав болотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути