пʼятниця, 19 квітня 2024 05:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія виготовляє по 4-5 "Кинжалів" щомісяця - ГУР

Росія виготовляє по 4-5 "Кинжалів" щомісяця - ГУР
На озброєнні у РФ може бути близько 80 ракет "Кинджал". Фото: novy.tv

Росія щомісяця виготовляє в середньому чотири-п'ять аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Станом на початок квітня на озброєнні у РФ може бути близько 80 ракет такого типу. Про це у коментарі "24 Каналу" розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За даними розвідки, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська випустили по українських містах понад 80 "Кинджалів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет та дронів випустили окупанти по Києву від початку року - назвали цифру

Під час масованих ударів по енергетиці України окупанти використовували ракети, виготовлені останнім часом, повідомили у розвідці.

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук 24 лютого 2024 року повідомив, що українські бійці за весь час повномасштабної війни збили 25 "Кинджалів".

Ракети "Кинжал" більш небезпечні, ніж інші, тому що здатні летіти з гіперзвуковою швидкістю, яка в 10 разів вища за швидкість звуку і можуть маневрувати в польоті. Вони набагато швидші, ніж "Калібри" та "Іскандери".

У ніч на 11 квітня росіяни завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та БпЛА. Ворог атакував 42 ракетами і 40 дронами. Протиповітряна оборона знищила 16 крилатих, дві авіаракети і 39 безпілотників типу Shahed.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста Харків та області.

Росіяни завдали ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури у Харківській, Запорізькій, Львівській і Київській областях.

Уночі ворожі крилаті ракети і БпЛА атакували два енергетичних обʼєкти на Львівщині. По Запорізькій області росіяни вдарили керованими авіаційними ракетами. Київську область ворог атакував дронами-камікадзе і ракетами.

Зараз ви читаєте новину «Росія виготовляє по 4-5 "Кинжалів" щомісяця - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути