пʼятниця, 28 квітня 2023 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія відправляє на війну в Україну засуджених за тероризм

Росія відправляє на війну в Україну засуджених за тероризм
Російські загарбники відправляють воювати засуджених, в тому числі за тероризм. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники для поповнення втрат в живій силі активно залучають до війни осіб із судимістю, або тих стосовно кого відкриті кримінальні справи. У тому числі за тероризм.

У одному із польових таборів, розгорнутих противником на тимчасово захопленій території Старобільського району Луганщини нині готують близько 500 таких загарбників. Про це вранці 28 квітня повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Замість ув'язнення засудженим пропонують контракт на військову службу із участю у бойових діях в Україні терміном на пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, навіщо Путін затягує війну в Україні

Тим часом у Сіверськодонецьку загарбники демонтували постамент генералу Олександру Радієвському, який звільняв місто у липні 2014 року.

"Сам пам'ятник було пошкоджено після вторгнення російських бойовиків в місто влітку 2022 року. А в квітні 2023 року окупаційна влада вирішила взагалі його прибрати. Вирішували недовго – просто не було чим демонтувати. За 10 місяців окупації загарбники не досягли нічого", ‒ зазначив Лисогор.

За його словами, Кремль нині розпочав перевірки витрат, спрямованих на "відбудову" окупованої території Луганщини.

"До регіону прибули російські слідчі, які перевіряють документації підрядників. Адже хто б не займався розкраданням цих грошей, винних все одно повинні призначити", ‒ наголосив Лисогор.

Російський агресор застосовує в Україні тактику терору. Ігноруючи закони та звичаї ведення війни, ворог завдає ударів по цивільних об'єктах. Сьогодні російські терористи завдали чергового масованого ракетного удару по Україні, повідомив уранці 28 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Готуючись до можливого контрнаступу України, окупанти могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту. Ситуація у Луганській та Харківській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія відправляє на війну в Україну засуджених за тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути