Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2023 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW пояснили, навіщо Путін затягує війну в Україні

В ISW пояснили, навіщо Путін затягує війну в Україні
Росія намагається пристосуватися до затяжної війни в Україні. Фото: pixabay.com

Тривала війна в Україні не є метою Російської Федерації.

Затягування бойових дій на фронті скоріше спроба країни-терористки пристосуватися, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Довга війна – не внутрішня мета Кремля. Росія зазнала тотальної невдачі, а тепер намагається хоч якось пристосуватися. Спочатку Москва мала план швидкої війни, але той провалився. Тепер Кремль намагається затягнути війну. Зокрема, відновити свої сили та підготуватися до нових наступальних дій", – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони сказали, що буде з РФ після поразки у війні

Здатність Кремля вести тривалу війну в Україні не є даністю: вона непропорційно залежить від того, чи отримає РФ час і простір для відновлення своїх можливостей. Водночас здатність Росії відновити свій військовий потенціал наразі обмежена. Тому успішний контрнаступ Збройних сил України дозволить звільнити захоплені ворогом території.

Росія також хоче контролювати Білорусь та Молдову, а ще нейтралізувати НАТО та підірвати позиції Сполучених Штатів Америки, зазначили аналітики.

У Росії вже понад рік розглядають так званий трансфер влади, але поки що не можуть його втілити.

У Москві може статися "палацовий переворот", який ніхто не побачить публічно, вважає начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він наголосив, що військово-політичні еліти РФ уже давно обговорюють кандидатуру наступника російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «В ISW пояснили, навіщо Путін затягує війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути