вівторок, 28 червня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розпочала ракетний терор – Міноборони

Росія розпочала ракетний терор – Міноборони
Росія не припиняє ракетні обстріли по цивільних об'єктах України. Обстрілює також і позиції ЗСУ по всій лінії зіткнення. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Росія розпочала ракетний терор проти мирного населення.

Останніми днями ворог завдав низку ракетних ударів, щоб зламати дух і зруйнувати єдність українців. Про це під час брифінгу 28 червня заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, повідомляє Gazeta.ua.

"Росія проводить кампанію ракетного терору проти мирного населення України. Останніми днями ворог завдав низку ударів із застосуванням ракет повітряного й наземного базування по об'єктах цивільної інфраструктури в Києві, Київській, Черкаській та Одеській областях", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пояснили, чому Росія стала інтенсивніше гатить по Україні

Водночас російські злочинці застосовували дальні бомбардувальники Ту-22М3 і берегові ракетні комплекси "Бастіон-П".

Противник не припиняє інтенсивний обстріл позицій Сил оборони України вздовж всієї лінії зіткнення в Луганській і Донецькій областях. Обстановка залишається складною, але загалом контрольованою контрольованою Збройними силами України.

За останні вихідні, 25–26 червня, Росія випустила по Україні ракет на майже $200 млн. Йдеться про ракетні комплекси "Точка-У", "Іскандер", "Онікс" та інші, повідомляє Forbes. Російські війська випустили від 60 до 80 далекобійних ракет. Загальна їх вартість становить від $150 млн до $220 млн.

У деяких випадках невідома кількість випущених ракет або їхній розподіл за типами. З огляду на це неможливо визначити точну вартість.

Повідомляється, що найбільше ракет окупанти запустили по Житомирській області – майже 30. Ще 20 ракет – по Чернігівській області. Крім того, ворожих ракетних обстрілів зазнали Київська, Хмельницька, Львівська та Дніпропетровська області. Також були атаковані Миколаїв, Харків і Київ.

Зараз ви читаєте новину «Росія розпочала ракетний терор – Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути