пʼятниця, 25 листопада 2022 17:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Російських "мобіків" перекидатимуть на фронт з Білорусі – полковник ЗСУ

Російських "мобіків" перекидатимуть на фронт з Білорусі – полковник ЗСУ
Навчальні центри на території Білорусі в найближчій перспективі будуть використовуватися для підготовки збройних сил Росії. Фото: gur.gov.ua

Навчальні центри на території Білорусі в найближчій перспективі використовуватимуть для підготування збройних сил Росії.

Вони не будуть спрямовані на білоруський напрямок. У цьому переконаний полковник Збройних сил України Владислав Селезньов, про що розповів в етері "Еспресо".

"Щодо російського війська, яке нині перебуває на території Білорусі, то днями туди прибула висока комісія військових чиновників з Москви, щоб перевірити, чим займалися "чмобіки" протягом останніх шести тижнів на території білоруських навчальних центрів і полігонів. Імовірно, ці "чмобіки" будуть спрямовані на ділянки східного фронту, щоб посилити оборонні позиції російських окупантів, які все ще не втрачають надії вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей", – прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко пригрозив світові "чистими й брудними бомбами"

Селезньов додав, що російський агресор вже втратив на східному напрямку багато російських окупантів. Однак досі нічого не може вдіяти з українським спротивом на Донеччині й Луганщині.

"Щодо наступу з півночі на нашу країну, то нещодавно представник Офіса президента Арестович сказав, що немає в росіян тих ресурсів і можливостей, щоб атакувати Україну з півночі. Можливо, вони й марять цим, але одна справа мріяти, а інша – реалізувати подібний план. У найближчій перспективі навчальні центри на території Білорусі використовуватимуть для підготування особового складу збройних сил РФ. А далі підготовлені людські ресурси російська армія перекидатиме на різні ділянки фронту, тобто куди завгодно, але поки що не на білоруський напрямок", – зауважив Селезньов.

Росіяни розгорнули близько 63 наметів у районі Бабуничів Гомельської області. Загалом на території Білорусі перебувають до 12 тис. мобілізованих росіян.

На початку листопада ЗМІ повідомляли, що на військовому полігоні під Барановичами у Брестській області збільшилася кількість наметів для російських окупантів.

Білорусь надає російським терористам ракети С-300, якими обстрілюють Україну.

Зараз ви читаєте новину «Російських "мобіків" перекидатимуть на фронт з Білорусі – полковник ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути